mr. J.R. Goppel

Rijmert Goppel

Mr. J.R. Goppel, letselschade advocaat in H’lem


Motivatie

Rijmert Goppel is een geboren jurist. Het vak van advocaat heeft hem vanaf zijn schooltijd getrokken. ‘Iets kunnen betekenen voor mensen die slachtoffer dreigen te worden van een bepaald systeem’, was toen zijn motivatie en dat is hij in de grond van de zaak nu nog. ‘Ik heb er altijd al plezier in gehad’, zegt Goppel, die voornamelijk voor particulieren werkt, ‘om de sterkere partijen in de maatschappij af en toe eens terecht te kunnen wijzen. Het recht geeft die mogelijkheid vaak, want mensen hèbben veel rechten. Ik vind het echt fantastisch om de mogelijkheden daarvan goed te benutten’. De resultaten die hij daarbij kan boeken geven natuurlijk voldoening, maar ‘het vertrouwen dat je van de mensen krijgt’ heeft eigenlijk datzelfde effect. ‘Als de cliënt ziet dat je bereid bent om het vuur uit je sloffen te lopen voor zijn of haar belang, dan krijg je dat vertrouwen en daar doe je het eigenlijk voor’.

Opleiding en praktijk

In zijn meer dan 35-jarige loopbaan als advocaat is Goppel behoorlijk allround geschoold. Na zijn opleiding aan de universiteiten van Leiden en het Engelse Cambridge werd hij eerst adviseur Europees mededingingsrecht op het Londense kantoor Denton Hall & Burgin. Zijn stagetijd op het Amsterdamse kantoor Houthoff advocaten leverde de eerste ervaring op met het aansprakelijkheidsrecht. Daarna werkte Goppel bij het Haarlemse kantoor Pot Oberman & Heidinga in een algemene praktijk. ‘Op zulke kantoren had je toen nog geen specialisaties; daardoor kon ik alles aanpakken en moest ik me wel heel breed ontwikkelen’.

Specialisaties

Toch bleef het aansprakelijkheidsrecht trekken. ‘Er kwam een aparte opleiding voor. Dat vond ik aantrekkelijk en die heb ik ook gedaan’. Goppel breidde zijn kennis uit door de Grotius opleiding Personenschade te volgen. Nu behartigt hij als letselschade advocaat onder andere de belangen van slachtoffers van verkeersongevallen, medische fouten en bedrijfsongevallen. Ook bij problemen op het gebied van arbeidsongeschiktheid, ontslag en reïntegratie en bij conflicten met de overheid treedt Goppel voor particulieren op. Maar niet alleen voor particulieren. Ondernemers maken eveneens gebruik van zijn diensten – bijvoorbeeld vanwege zijn ruime ervaring op het gebied van het contractenrecht en het incasseren van vorderingen.

Neem contact op met J.R. Goppel

 goppel@goppelenlubbers.nl

 023-551 23 52